Van harte welkom bij één van onze educatieboer(inn)en! Heb je een inlog voor de NME-gids – of wil je deze aanmaken? Dan kan je de les boeken via deze aanmeldlink. Een inlog voor de NME-gids biedt verschillende voordelen: je kan zelf je boekingsoverzicht inzien, een boeking wijzigen, annuleren en natuurlijk altijd weer nieuwe boekingen maken.

Hoe werkt het?
1. Via het submenu ‘De educatieboeren’ bovenaan deze pagina, kan je kennis maken met de educatieboer(inn)en van Leren bij de Boer. En op die manier kan je een keuze maken welke educatieboer(in) je graag met de groep wilt bezoeken.
2. Klik vervolgens op bovenstaande aanmeldlink en klik dan op ‘Aanmelden scholen overige regio’s Gelderland en Overijssel’. N.B. Doe dit ook als de educatieboer(in) zich in de provincie Utrecht bevindt.
3. Maak een eigen schoolaccount aan en/of log in om een boerderijles te kunnen boeken (er is een mogelijkheid om te zoeken op doelgroep, plaats, datum en naam boerderij).
4. Na het boeken van de les, ontvang je een bevestigingsmail met naam en adresgegevens van de educatieboer(in), datum en tijd van het bezoek, én een link naar het lesmateriaal dat gebruikt kan worden om de les voor te bereiden op school.
5. Uiterlijk 2-3 weken voor het bezoek neemt de educatieboer(in) contact op over de exacte inhoud van het programma en om zo nodig praktische zaken te regelen.

Praktische informatie:
• Er staan in het boekingssysteem verschillende programma’s beschreven. Groep 3,4, groep 4,5 en groep 7,8 kunnen bij elke educatieboer(in) geboekt worden. In een enkel geval kan er ook geboekt worden voor groep 1,2.
• Daarnaast kan er geboekt worden voor een gratis boerderijbezoek op de Nationale Buitenlesdag. Een school moet zich hiervoor aanmelden via www.buitenlesdag.nl en vervolgens boeken op programma “Buitenlesdag op de boerderij”.
• Duur programma: circa 2 uur op de boerderij.
• Kosten: € 50,- per boerderijbezoek, met uitzondering van groep 1,2. De kosten voor deze groepen gaat in overleg met de educatieboer(in). De school ontvangt na het bezoek een factuur. Een boerderijbezoek gekoppeld aan de Nationale Buitenlesdag is gratis, aanmelden via de genoemde site www.buitenlesdag.nl is hiervoor wel noodzakelijk.
• Vervoer naar de boerderij moet zelf worden geregeld.
• Annuleringsvoorwaarden: een les verplaatsen of annuleren kan tot 24 uur voor het bezoek. Voor  bezoeken die binnen 24 voor aanvang worden geannuleerd, worden de kosten doorgefactureerd.
• Corona-beleid: uiteraard volgen de educatieboer(inn)en de algemene richtlijnen en maatregelen die genomen zijn als gevolg van de corona-uitbraak.