Elton van Ginkel – Woudenberg

Klein Sniddelaar is een historierijke boerderij met twee moderne bedrijfstakken. De ene tak bestaat uit 30.000 Vrije Uitloop leghennen met het Beter Leven Keurmerk 2 sterren van de Dierenbescherming. 70 stuks melkvee met 50 jongere dieren vormen de tweede bedrijfstak. Het melkvee wordt gemolken door een melkrobot en door een open zijkant van de stal is er altijd goede frisse lucht in de stal. De boer en boerin werken samen met hun zoon, Elton van Ginkel. Hij is ook MBO-docent. Zo brengt de familie Van Ginkel kennis, vaardigheden en samenwerking onder één modern dak.

Als docent MBO melkvee- en pluimveehouderij vindt Elton het belangrijk om met name de jeugd te laten kennis maken met onze voedselproductie. Zodat kinderen zo vroeg mogelijk onderwezen worden waar hun voedsel vandaan komt. De nieuwe Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit kan zomaar in de klas zitten! Door jong in aanraking te komen met de veehouderij en alle charmes van melkvee en pluimvee, kunnen we gezamenlijk in Nederland zorg dragen voor een duurzaam agrarisch consumptieproduct met voldoende draagkracht vanuit de burger. Je bent dan ook meer dan welkom op Klein Sniddelaar!

Lesprogramma’s
De leerlingen kunnen op het bedrijf kalfjes aaien, touw leren knopen, picknicken in het lange gras maar ook verschillende voersoorten onderzoeken en onderscheiden, eieren zoeken of het wegen van eieren. Daarnaast zijn er leuke opdrachten om een kauwende koe te onderzoeken of een ei te maken met hun eigen naam erop!

Adres
Voskuilerdijk 13
3931 MZ Woudenberg