Eddy van de Bor – Voorthuizen 2020-03-12T18:21:35+00:00

Eddy en Linda van de Bor wonen en werken samen met hun twee dochters op boerderij ‘De Kleine Stroet’, een boerderij met een lange geschiedenis. De boerderij is gebouwd in 1925. Sinds 1937 boert de familie hier. Eerst de grootouders van Linda, daarna haar ouders en sinds 2002 wij zelf. Linda vertelt:

“Voorheen was de boerderij een traditioneel Veluws gemengd bedrijf. In 1995 veranderde dit in een vleeskalverhouderij. Er is zo’n 6 hectare bouwland waar mais of aardappelen worden verbouwd. Behalve de vleeskalverhouderij hebben we sinds 1996 een mini-camping en midden jaren 80 kwam er een natuurijsbaan bij.

Ons bedrijf is zelfvoorzienend voor wat betreft warm water- en elektraverbruik. Dat betekent dat wij 209 zonnepanelen hebben voor de elektra op de boerderij, de stallen en de camping. En we hebben een uiterst moderne biomassaketel om zelf water op te warmen. Dit laatste gebeurt middels snoeiafval. Ook hebben we een energiezuinig ventilatiesysteem. Op deze manier proberen wij ons steentje bij te dragen aan het milieu. Tijdens een boerderijles zie je bij ons dus niet alleen hoe wij onze kalveren verzorgen, maar ook hoe een boerderij duurzaam kan zijn. Onze dieren verzorgen we zo goed mogelijk, gezonde dieren geeft plezier in het werk. Ons antibioticagebruik ligt lager dan de landelijke streefwaarde.

Al jaren doen wij actief mee met Kijken bij de Boer die een jaarlijks terugkerende fietstocht langs opengestelde boerderijen in onze regio organiseert. Ook nodigen wij, via Leren bij de Boer, basisscholen uit voor een boerderijles op ons bedrijf. Dit alles doen we om voor onze sector een draagvlak te creëren in de maatschappij. Ook willen we de jeugd informatie geven over de agrarische sector. Zo hopen wij hen te kunnen enthousiasmeren voor eventueel een agrarische opleiding, maar ook om openheid en transparantie uit te stralen. Op die manier hopen wij op kleine schaal voortgang in onze sector te stimuleren.”

Lesprogramma’s
Programma op maat. Denk aan:

  • Rondleiding in de stallen, aan de hand van vragen
  • Rondleiding over energie opwekken en akkerbouw

Adres
Zeumerseweg 3
3781 PB Voorthuizen