Familie van de Kamp – Putten 2020-03-13T06:34:51+00:00

Boerderij “De Roosendaal” is een kleinschalig familiebedrijf en vindt zijn oorsprong in 1920. Er worden 35 melkkoeien gehouden met bijbehorend jongvee, 40 zeugen met biggen en gemiddeld 200 vleesvarkens. Daarnaast is er een neventak, bestaande uit een speeltuin met boerderijdieren, horeca en terras. Het bedrijf wordt gerund door de derde en vierde generatie Van de Kamp. Christian en Sabine van de Kamp zijn in 2013 een samenwerking aangegaan met hun (schoon)ouders Jan en Marian van de Kamp. Een unieke kans die zij met beide handen hebben aangegrepen! Zij hopen het bedrijf over een aantal jaren dan ook over te nemen en voort te zetten. De familie ontvangt graag bezoekers op het bedrijf, die iets meer willen weten over de dieren en het werken op de boerderij. Ze ontvangen bijvoorbeeld ook kinderen op het bedrijf via de boerenknechtfeestjes van de Speel- & Beleefboerderij. Christian en Sabine vinden het dan erg leuk om bij de dieren langs te gaan, de reacties te zien, dingen te doen én erover te vertellen. Boerderijeducatie was voor hen dan ook een logische vervolgstap om zo nóg meer mensen van de boerderij te laten leren en beleven!

Lesprogramma’s
Hieronder zijn voorbeelden van lesprogramma’s weergegeven. In overleg kan er een programma op maat gemaakt worden, dat aansluit bij de lessen op school.

  • Groep 3-4 Nummers & Dieren. Bij deze les maak je kennis met de boerderijdieren en leer je dat cijfers veel gebruikt worden op de boerderij.
  • Groep 5-6 Verzorging van het vee. Na deze les weet jij wat belangrijk is bij de verzorging van de dieren en hoe ze gehuisvest zijn.
  • Groep 7-8 Meten is weten! Bij deze les leer je meer over het voeren van dieren naar gewicht en leeftijd. Daarnaast ga je verhoudingen toepassen bij het bereiden van melk voor de biggetjes en kalfjes.
Adres
Speel- & Beleefboerderij “De Roosendaal”
Beulekampersteeg 31
3882 LJ Putten
www.deroosendaal.nl
www.facebook.com/deroosendaal