Familie van de Kamp – Putten 2023-03-20T10:51:48+00:00

In Putten ben je van harte welkom op boerderij “De Roosendaal”. Dit kleinschalige familiebedrijf vindt zijn oorsprong in 1920 en wordt gerund door de 3e en 4e generatie Van de Kamp. Christian en Sabine van de Kamp zijn in 2013 een samenwerking aangegaan met hun (schoon)ouders Jan en Marian van de Kamp. Een unieke kans die zij met beide handen hebben aangegrepen! Zij hopen het bedrijf over een aantal jaren dan ook over te nemen en voort te zetten.

Er worden 35 melkkoeien gehouden met bijbehorend jongvee. De melk wordt geleverd aan FrieslandCampina. Daarnaast houden ze 60 zeugen met biggen. De biggetjes groeien op op de boerderij en gaan als ze 20 kg zijn naar de Wroetstal. Deze stal heeft een dichte vloer met strooisel, waardoor de varkens kunnen wroeten in de stal. Het vlees van deze dieren wordt verkocht onder de naam het Wroetvarken. Een speciaal concept waar Marian en Sabine je graag van alles over vertellen!

Lesprogramma’s
De lessen staan in het teken van het kennismaken met de dieren op de boerderij. Het zien, ruiken, voelen en doen staat centraal in de lessen. Zo kom je meer te weten over het gedrag van de dieren, hun voeding, huisvesting, waar let de boer(in) op, welke producten er van de boerderij komen en natuurlijk leuke weetjes!
In overleg kan er een programma op maat gemaakt worden, dat aansluit bij de lessen op school.

Boerderij-educatie voor welke klassen?
Familie Van de Kamp verzorgt boerderij-educatie voor groep 1 t/m 8.

Zien we jou binnenkort met je klas op de boerderij?
Speel- & Beleefboerderij “De Roosendaal”
Beulekampersteeg 31
3882 LJ Putten
www.deroosendaal.nl
www.facebook.com/deroosendaal