Leerlingen van het voortgezet onderwijs brengen vaak een bezoek aan de boerderij binnen een specifiek thema of een activiteitenweek. Een kijkje op de boerderij zet de leerlingen aan het denken en biedt goede aanknopingspunten voor verdieping en diepgang rond een gekozen thema.
Aansluiting Curriculum
Onze educatieboeren nemen de klas maar al te graag mee in de wereld van de boerderij. Een boerderijles kan over allerlei thema’s gaan. We durven zelfs wel te zeggen “Je kunt het zo gek niet bedenken, of je vindt het thema wel op de boerderij terug.” Ja, Gezonde voeding, en Biologie, dat zijn natuurlijk inkoppertjes. Maar wat te denken van Techniek en Economie? Ook die thema’s spelen een grote rol op de boerderij. En scheikunde dan? Ja hoor, denk maar eens aan de processen die komen kijken bij het inkuilen van gras of mais.
Loopbaan en burgerschap
Ook thema’s als wonen, bewegen of nevenactiviteiten kunnen tijdens een boerderijles aan bod komen. Daarnaast komen leerlingen met allerlei vakgebieden in aanraking, zoals bijvoorbeeld diervoeding, verzorging van dieren en planten en bedrijfsmanagement. Daarmee kan het voor sommige leerlingen zomaar eens een mooi opstapje zijn naar het doen van een snuffelstage op de boerderij!
Wat kost een boerderijles en hoe groot mag de groep zijn?
Voor elke les vragen we een vergoeding van vijftig euro. Daarbij geldt een maximum van 25 leerlingen per les, of anders in overleg.
Hoe zit het met de veiligheid en hygiëne?
Al onze educatieboeren zijn aangesloten bij Boerderij Educatie Nederland en zijn in het bezit van het Keurmerk Boerderijeducatie Nederland. Daarmee voldoen zij aan strenge eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne. Daarnaast bezitten de educatieboeren de juiste educatieve vaardigheden. Kijk voor meer informatie ook eens op www.boerderijeducatienederland.nl.